През 2020 година Tesla ще започне продажбата на „слънчевите покриви“ и в Европа

4
1599

Tesla възнамерява да започне продажбата на своите покриви със слънчеви панели в Европа през 2020 година. Информацията е на Илън Мъск, който заяви, че предлаганите нови модели покриви със слънчеви елементи осигуряват годишна икономия при плащането на комунални услуги в размер на минимум $500.

Американският милиардер Илън Мъск (№40 в глобалния рейтинг на милиардерите на Forbes, капитал от $19,3 милиарда) заяви, че през 2020 година компанията Tesla Motors ще започне продажбите на покриви с вградени слънчеви елементи и в Европа. Мъск написа в своя Twitter акаунт, че използваната технология Tesla Solar осигурява годишна икономия при плащането на комуналните услуги в размер на около $500.

Мъск добавя, че „слънчевият покрив“ може да бъде закупен или взет за ползване под наем. Според данни от миналата година, месечната цена на наема е около 40-50 щатски долара. За Европа цените явно ще са по-други.

„Цената на Tesla Solar Roof е много изгодна. Това е все едно на вашия покрив да е инсталиран принтер за печатане на банкноти. Особено ако живеете в регион с висока цена на електрическата енергия“ – отбелязва Мъск.

През месец юли тази година генералният директор на Tesla Motors обяви, че Tesla увеличава производството на слънчеви панели и тази есен ще започне да произвежда по около 1000 от новите покриви на седмица. Явно е, че компанията ще има възможност да предложи своята продукция и на европейския пазар.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
favr
favr

плащаш 50 долара на месец за да спестиш 500 за година… ей на тва му са казва топ оферта…

111
111

Ако сметката ти е 100 на месец и покрива за 50 гущера покрива консумацията ти, да ще спестиш.

2020-та почват продажбите
2020-та почват продажбите

Значи, ако плащаш около 150 лв на месец ток без соларни панели на покрива и утре дадеш $50 000 на куп, за да си сложиш такива, при 5% годишна лихва, която губиш, в началото на 22-ри век внуците ти вече ще са на печалба 😀

Kiko
Kiko

Има хора които мислят и за внуците си