През 2021 година може да излезе Windows, работеща директно в електронен облак

4
1246

Още през следващата година Microsoft възнамерява да предложи новата онлайн услуга Cloud PC, базирана на технологиите на електронния облак Azure. Това е облачната технология „десктоп среда като услуга„, за която се предполага че ще бъде предложена на корпоративните клиенти още през пролетта на следващата година.

Уеб порталът ZDNet съобщи, че Cloud PC няма да замени локалната версия на операционната система ни Microsoft. Облачната услуга е адресирана предимно към потребители, които искат да използват своите компютри като тънки клиенти с Windows, Office и друг софтуер на Microsoft.

Информацията за новата облачна операционна система бе получена от обявата за ново работно място в сайта на Microsoft, където се казва, че е необходим мениджър на проекта Cloud PC.

„Microsoft Cloud PC е ново стратегическо предложение, базирано на виртуалния десктоп на Windows (Windows Virtual Desktop) за реализирането на концепцията „десктоп среда като услуга“. На практика Cloud PC предоставя на нашите бизнес клиенти съвременен, гъвкав и базиран на облачните технологии метод за работа с Windows, който ще даде възможност на различните организации да следват съвременните тенденции по един много лесен и мащабируем подход“ – се казва в длъжностната характеристика.

Cloud PC изцяло се базира на технологиите на Azure и на платформата Microsoft 365. Услугата изцяло ще се управлява от Microsoft, а за нейното ползване ще трябва да се плаща месечен или годишен абонамент.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари