През 2021 г, приходите от мобилни аксесоари ще превишат 110 млрд. долара

0
6

Според прогноза на анализаторите от ABI Research, през 2021 година световните приходи от продажбите на аксесоари за мобилни устройства ще надвишат 110 млрд. долара. Очаква се, че Bluetooth-слушалките за смартфони, които се продават на потребителите, отделно от устройствата, ще бъдат най-бързо нарастващата категория продукти, както от гледна точка на приходите, така и по отношение на веригата за доставки. Експертите смятат, че в следващите пет години, доставките на смартфон Bluetooth-слушалки ще нарастват средно с 9% на година.

„Доставките на Bluetooth-слушалки постоянно се увеличават и слуховете, че Apple е решила да премахне стандартния аудио-жак в новите iPhone-и само засилва убежденията ни, че в близко бъдеще производителите на мобилни аксесоари ще се съсредоточат главно към Bluetooth-слушалките“ – коментира прогнозата старши анализаторът от ABI Марина Лу. Тя отбеляза също, че силният ръст се наблюдава и в сегмента на жичните модели, тъй като потребителите обикновено се налага да си купуват допълнителни слушалки към смартфоните си.

Сред другите перспективни категории на пазара на аксесоари за мобилни устройства, специалистите назоваха защитните фолиа за екрани, калъфите и зарядните устройства.

Производителите се опитват да стимулират потребителското търсене, за което подобряват и разширяват функциите на аксесоарите. В частност, най-съвременните модели протектори не само изпълняват своята пряка задача, а именно предотвратяване на появата на драскотини по екрана, но също така притежават и покритие, с антиотражателни свойства, което също пречи за оставяне на пръстови отпечатъци, а също така се характеризират и с подобрена светопроницаемост.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за