Премахнаха нуждата от покана за регистрация в Google+

5
41

От днес вече всеки може да се регистрира свободно в новата социална мрежа Google+. Премахната е нуждата от предварителна покана и потребителите могат да се присъединят лесно към социалния продукт на Google. Сайтът на новата услуга заработи преди два месеца и половина, но само за ограничен кръг от хора. Google+ вече е отворен за всички, но все още е в период на бета тестове и могат да се очакват всевъзможни отклонения от нормалната работа, информира BBC.

В началото право на достъп имаха само отделни журналисти и хора, които работят в технологичната индустрия. Базата от потребители на сайта бързо се разшири заради възможността за изпращане на покани. Само две седмици след стартирането си Google+ успя да се сдобие с база от над 10 милиона души. Оттогава не са съобщавани официални данни за активността, но анализаторската компания Comscore изчисли, че в края на първия месец от съществуването на социалната мрежа в нея вече е имало 25 милиона члена.

Напоследък обаче се забелязва намаляване на темповете, с които се публикува информация в Google+ и това може би е една от причините за премахване на нуждата от покани за присъединяване към услугата.

Премахването на поканите не е единствената новост около социалната мрежа на Google. Собствениците на телефони, които вървят под мобилната операционна система Android, вече ще могат да използват видеочата на Google+ за да общуват с познатите и приятелите си. Потребителите ще разполагат с възможност да споделят съдържанието на екрана на устройствата си със своите събеседници.

В Google+ вече има и тясна интеграция с основната търсеща услуга на компанията. Това означава, че ако някой потребител от вашите кръгове в социалната мрежа е използвал бутона +1 за да препоръча даден търговски сайт той ще излиза по-напред в резултатите, когато използвате стандартната търсачка на Google.

Създателят на MySpace, който е и активен потребител на Google+, е коментирал промените заявявайки, че този път Google няма право на грешки, тъй като успехът на компанията в дългосрочен план е силно зависим от социалните мрежи. Том Андерсън е заявил пред BBC, че според него Google+ ще продължи да подобрява своите услуги и да напомня за себе си, докато не достигне желаното качество.

Развитието на новата социална мрежа не остава незабелязано от конкуренцията. Във Facebook бяха въведени редица промени, за които анализаторите казват, че са директен отговор на предизвикателството на Google. В това число влиза преработката на системата за организиране на приятелите във Facebook, която вече прилича много на тази в Google+.

Към момента социалната услуга на Google все още е от малките играчи на пазара и стои в сянката на лидери като Facebook и микроблогинг платформата Twitter, които разполагат със стотици милиони потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари