Следващият пакет с обновления за Windows може да е далеч, но тази седмица Microsoft направи важно уточнение за него. Ако искате да го получите, то преди инсталирането му трябва да извадите външните носители – USB стик или SD карта – от портовете на вашия компютър.

Причината за това е, че при инсталирането на обновленията, Windows може да преименува погрешно назначените буквени означения на устройствата.

„Неподходящо преназначение на устройствата може да възникне при Windows 10 базирани компютри, които имат прикачени към тях USB диск или SD карта по време на инсталацията на майското обновление. Това е и причината, поради която тези компютри понастоящем биват блокирани от получаването на обновлението. Това генерира грешка, която ще бъде упомената в секцията „Симптоми“, ако бъде направен опит процесът да бъде повторен на засегнатото устройство“, пишат Microsoft. Текстът бива допълнен и от конкретен пример: ако потребител пробва да инсталира обновлението на компютър с вмъкнато външно устройство и то е монтирано в системата, като устройство G:, след ъпгрейда системата преназначава друга буква и то се появява, като H:. Ако случайно сте забравили флашката си в компютъра, по време на инсталацията, решението е просто да я извадите и да рестартирате инсталацията.

Да се надяваме, че това ще е единствения възможен проблем при следващото голямо обновление за Windows. Априлският Patch Tuesday, излязъл в началото на този месец, донесе освен повече сигурност, и грижи за немалко потребители. Много от тях се сблъскаха със сериозни проблеми, а докладваните проблеми идваха основно от системи с инсталирани външни за Windows антивирусни програми. Засегнати бяха продуктите на няколко големи антивирусни компании, между които Avast/AVG, Sophos, Avira, McAfee и други.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

Този windows съвсем го осраха. Преди поне се инсталираше всичко що-годе нормално, сега се опитват да спрат опитите да се инсталира на устройства, които нямат достатъчно място и инсталацията е през външен носител, поради което осират всичко тотално и те не знаят защо….

the professor
the professor

значи вече има нов лесен начин за спиране на осраните ъпдейти 🙂

bure_s_barut
bure_s_barut

Вместо това не може ли инсталатора да помоли потребителя да извади USB устройството?