Премиера на сателитна телевизия по мобилния телефон в Южна Корея

0
18

Днес в Южна Корея бе направена световната премиера на сателитна телевизия за мобилен телефон, предадоха световните агенции.

Става въпрос за тестова версия на система, разработена от японския гигант Toshiba, която официално ще бъде пусната на пазара след четири месеца. Клиентите й ще могат да гледат на дисплея на мобилния си телефон 14 сателитни канала, като освен това ще хващат и 24 радиостанции.

Компанията TU Media, от която 30% са собственост на най-големия южнокорейски мобилен оператор SK Telecom, от май ще предлага “невиждани досега услуги за притежателите на мобилен телефон, кaто това ще е истинска революция в телекомуникационната индустрия”.

“Целта ни е до 2010 г. да имаме осем милиона абонати на новите услуги с продажби за над един милиард долара”, се казва в съобщението на TU Media.

На направената днес презентация южнокорейският производител Samsung Electronics е представил нов телефон, съвместим с технологията на Toshiba. Цената на апарата е 850 000 вона (805 долара) и благодарение на специални батерии в продължение на два часа на неговия 2,2-инчов екран могат да се гледат сателитни телевизионни предавания.

Южна Корея е най-напредналата държава в света в областта на високоскоростния интернет и мобилната телефония, като 76% от населението й притежават мобилен телефон.

Източник: investor.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари