Конференцията WinHEC 2016 се състоя през месец декември миналата година, но някои подробности от сесиите Microsoft започна да съобщава едва сега. Така например, корпорацията обяви препоръките си, към които трябва да се придържат OEM и ODM производителите при създаването на персонални компютри, лаптопи, таблети и трансформъри с Windows 10 през 2017 година.

Microsoft определя следните три най-важни качества, които трябва да притежава съвременното компютърно устройство с W10.

Привлекателен дизайн. Особено важно е устройството да бъде тънки и Microsoft препоръчва дебелина под 21 милиметра. Дисплеят трябва да е минимум Full HD. Препоръчва се използването на тъчпади с висока точност в лаптопите. Приветстват се иновации като тънки рамки в дисплеите и използването на уникални шарнири.

Нов начин на взаимодействие. Рекламирайки Windows 10, софтуерният гигант често демонстрира Cortana, Windows Hello и работа със стилус. Microsoft иска новите компютри да поддържат минимум две от тези функции.

Подобрена производителност. Минимум 10 часа автономна работа, бързо стартиране и високо качество на изображението.

Освен това Microsoft съветва своите партньори да инвестират в пет основни класа компютърни устройства:

  • PC за „съвременни творци“ – устройства от типа 2-в-1 с поддръжка на стилус, сензорен интерфейс и две камери
  • Съвременни периферни устройства за всички: клавиатури, мишки, носими устройства и т.н, които дават възможност за взаимодействие с Cortana, Windows Hello и/или Windows Ink.
  • PC за смесена реалност: всякакви компютри с поддръжката на Windows Holographic
  • PC за геймъри: компютри със задължителната поддръжка на DX12, Xbox-съвместими устройства и дисплеи с HDR или WCG
  • IoT: съвместими с услугите Azure IoT Suite, Dynamics 365 и Cortana

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари