Придобиването на Pulsar от Ozone бе одобрено от КЗК

9
2050

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) дaдe paзpeшeниe нa „Oзoн eнтъpтeйнмънт“ OOД дa пpидoбиe вepигaтa мaгaзини зa eлeĸтpoниĸa „Πyлcap“ EOOД (Рulѕаr).

След като нарпавили анализ, от КЗК не установили нарушение на законодателството и нe виждaт бъдещи пречки пpeд ĸoнĸypeнциятa нa пaзapa вследствие oт сделката.

Сайтът за онлайн търговия Ozone.bg работи през дружеството „Озон ентъртейнмънт“, което има приходи от 15.7 млн. лв. за 2018 г., както и печалба от 218 хил. лв. Дружеството е едно от най-добре развиващите се в онлайн търговията в България, като е утроило приходите си за последните две години. Pulsar от своя страна е последният голям търговец ексклузивно на видеоигри в страната, като продава предимно през физическите си магазини, концентрирани в големите молове. По оборот веригата е сходна като мащаб с Ozone.bg – дружеството „Пулсар“ отчита приходи от 9.95 млн. лв. за миналата година и 55 хил. лв. печалба

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RB3301
RB3301

На сайта на КЗК няма новини за това, значи вие знаете за удобрението от OZone, следователно това е платено съобщение и като такова трябва да напишете изрично след края му, за да знаят читателите ви.

н.н.в
н.н.в

има го качено решението

DragonSlayer
DragonSlayer

Ако и там си написал „удобрение“, търсачката вероятно ти е върнала нула резултата, та затова…

дада
дада

Каква е тази мижава печалба няма и 2 % от оборота.

Misho
Misho

Айде сега… това е официалната 🙂
Може да е чистата, след приспадане на всички разходи и заплати.

Жеко
Жеко

купуваш от производителя плейстейшън за 1000 и го продаваш за 1100, колко е оборота и печалбата? 🙂

Стоян Петров
Стоян Петров

Между надценката на една стока и печалбата на търговското дружество не стои знак за равенство. Ако в хардуерният бизнес средната надценка е 10%, то това не означава 10% печалба за фирмата… Търговецът с тези 10% плаща заплати на служители, осигуровки, командировки, наем за офиси и търговски площи, лизингови вноски за автомобили, гориво, застраховки, такси за счетоводство, Интернет, СОТ, касови апарати, компютри, телефони, софтуер, сайтове, маркетинг, печатни материали, лихви и вноски по кредити, такси за POS терминали, други банкови такси, куриерски услуги и прочие екзистенциални неща, чрез които върти търговският процес. Да не забравяме и амортизацията, както и сумите, които се… Виж още »

chsh
chsh

Повечето компании инвестират печалбата обратно в бизнеса и тя влиза в разходите, а не в печалбата. Така се плащат и по-малко данъци.

borisMan
borisMan

Аз пък си спомням, как навремето Пулсар ликвидираха почти 100% от гейм залите, като напомощ им бяха ГДБОП или както се казваха тогава. Бяха решили да доят всички зали и в резултат ликвидираха този „бизнес“ в България. Очакваха, че всички ще им се редят на опашка за „лицензи“ за игри. Бяха си присвоили правото, че се единствените представили на всички издатели на игри… И отсякоха клона на, който стояха.