Приложението Starlink се появи в App Store – сателитният интернет на SpaceX ще започна да работи до края на годината

0
804

SpaceX е вече само на една стъпка от стартирането на Starlink – сателитната мрежа от ново поколение, която трябва да осигури широколентова интернет връзка във всяка точка на планетата. Това се вижда от появата на приложението Starlink в каталога на магазина Apple App Store.

На 24 октомври SpaceX изведе в орбита поредната партида с 60 интернет сателита за мрежата Starlink и това бе 100-та мисия от първото изстрелване на Falcon 1 през 2008 година. Явно по този повод се появи приложението Starlink за iOS. Каквато и да е причината, появата на това приложение означава, че съвсем скоро ще започнат публичните бета тестове на Starlink. Самото приложение е предназначено за лесната и удобна настройка на включването към сателитния интернет Starlink, за тестване на неговата скорост и за отстраняване на възможните възникнали проблеми. Засега приложението Starlink го няма в каталога на Google Play Store.

Неотдавна Илън Мъск заяви, че в края на тази година ще бъде стартирана работата на Starlink за територията на САЩ и Канада. През 2021 година Starlink постепенно ще обхване целия свят.

SpaceX работи върху този проект от края на 2014 година, когато Илън Мъск за първи път обяви плановете си да съедини целия свят с глобален сателитен интернет. От началото на тази година компанията осъществи 13 изстрелвания в рамките на този проект и сега в орбита се намират 893 космически апарата, като до края на годината техният брой трябва да достигне 1000.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари