В Дюселдорф започна работа специално приложение, което дава безплатни билети за обществения транспорт срещу гледане на реклами. Само за един месец броят регистрирани потребители за тази онлайн услуга превиши 20 хиляди души.

Кое е по-неприятно: да дадеш пари за билет или да гледаш дразнещи реклами за да пътуваш безплатно? Създателите на немското приложение WelectGo решиха да проверят, дали пътниците ще предпочетат второто.

WelectGo дава възможност на потребителите да изтеглят билет във вид на QR код, който може да се използва в рамките на едно пътуване с цена до €2,60 ($2,80). Но преди да получат кода, пътниците трябва да гледат четири 20-секундни рекламни клипа.

Услугата наистина може да се окаже полезна за хората, които са осъзнали, че нямат необходимата сума. Но дали ще се съгласят да гледат реклами, ако искат да се качат на автобуса?

 

welectgo-2

Оказа се, че ще искат. Важното е, че в крайна сметка ще получат нещо безплатно. Ето защо не е за учудване, че услугата WelectGo стана феноменално популярна – само за един месец броят на нейните потребители превиши 20 000. Но възникна проблем: билетите свършват много бързо.

Създател на тази програма е компанията Welect, която изобщо не е очаквала подобна популярност и е уговорила въпросната схема само с 4 рекламодателя. Но ситуацията може да се оправи, ако се сключат договори и с други рекламодатели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари