Приложението WhatsYapp превежда кучешкия лай в човешки език

1
372

Всички които имат кучета, до някаква степен разбират своите домашни любимци, но би било интересно, ако хората могат по-пълно да разбират езика на животните, така както се разбират с другите хора. Британският зоологически магазин Fetch възнамерява да направи гигантска стъпка в това направление с предлагането на специален нашийник с възможност за подобно превеждане.

 

Търговският директор на Fetch Рейчъл Комърфорд съобщи, че нашийникът улавя не само звуковите сигнали, а и различните специфични движения на кучето малко преди да започне да издава звуци. Тези данни се подават на специалното приложение за смартфон WhatsYapp. Програмата анализира получената информация и не изкарва просто някаква случайна фраза, а това което кучето наистина иска от стопанина си. WhatsYapp дава възможност за разпознаване на най-важните емоции: стрес, глад, вълнение, тъга, скука и други. Преводът е на английски език.

„Едно и също поведение при кучетата не винаги означава едно и също: махането с опашка например, не винаги означава, че вашето куче е щастливо – това може да е признак на безпокойство.Приложението дава възможност да разберете, какво точно чувства и за какво мисли кучето“.

Ако тази технология бъде приета добре от потребителите, то специалистите на Fetch ще се заемат с преводач за котки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари