Принцът на Саудитска Арабия купи 4% от Twitter

0
27

Принцът на Саудитска Арабия Ал-Уалид бин Талал изглежда се интересува от бъдещето на социалните мрежи, след като реши да закупи 4% от гиганта Twitter, сочат източници от индустрията. 26-ти по ред в списъка на световните милиардери, принцът е наследил имуществото и капиталите си от своя чичо, крал Абдула. За новата си инвестиция той е заплатил $300 млн.

Придобитите акции на принца и неговата инвеститорска фирма, Kingdom Holding, са всъщност истинска ирония, след като по-рано през годината правителството имаше проблеми именно със социалните мрежи и по-специално Twitter. По време на гражданския бунт, протестиращите си комуникираха именно чрез социалните сайтове. Според повечето анализатори, обаче, принц Ал-Уалид е бил мотовиран главно от бизнес гледна точка, а не от политически съображения.

Twitter, които в момента се оценяват на около $8 млрд. възнамеряват да излязат на борсата публично през 2012г., но ако съдим по мениджмънта на компанията, това няма да бъде в началото на годината. Ал-Уалид не е единственият инвеститор в социалната мрежа, но пък той се слави като най-големият изобщо инвеститор в света. Принцът притежава част от много видни медийни и финансови компании като Citigroup и 7% от News Corp.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари