Притежателите на електромобилите Tesla ще могат да настройват звука на клаксона и електродвигателите

5
2004

Илън Мъск съобщи интересна новина за всички притежатели на електромобилите на Tesla. Ръководителят на автомобилната компания заяви, че съвсем скоро водачите на електрическите автомобили Tesla ще имат възможност да настройват сигнала на клаксона и звуците, които издава електромобилът при своето движение.

Да си припомним, че в Европа бе приет закон за задължителното издаване на звук от електромобилите, които се движат с ниска скорост. Електромобилите не издават почти никакъв шум, когато се движат със сравнително ниска скорост и това е твърде опасно за пешеходците. Някои производители на електромобили ползват услугите на известни композитори, които да създадат неповторим фирмен звук, а други продават тези звуци като опция. Но Tesla има друг подход.

Както обикновено, Мъск съобщи тази новина в своя Twitter акаунт.

Вече традиционно, най-интересното бе скрито в коментарите, където Мъск изброи възможните варианти – тропот на копита, вятър, блеене на козел, дъжд, джунгли и други. Предвижда се и възможност за зареждането на собствени звуци за електромобилите на Tesla. С това може да има проблеми, понеже някой може да запише вместо стандартния звук на клаксона да се чуват псувни.

Да уточним, че тропотът на копита е взет от филма Monty Python and the Holy Grail, където слугата на този рицар без кон имитира същия звук с помощта на кокосови орехи.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

„Ла кукарача“ се завръща

pix3l
pix3l

Ще може ли да се сетва някоя песен на Тони Стораро?

фсб
фсб

Най хубаяото е Joe режима създаден след оплакване, че клаксона е твърде силен и сега в менюто има и Joe режим. Веселяци няма спор!

Разум
Разум

Sleepy Joe Biden?

пипи
пипи

Е страшна екстра, нямам думи!