Притежателите на Tesla ще могат да виждат какво се случва в техния електромобил докато ги няма

6
885

Миналата година в електромобилите на Tesla бе въведен новия режим Sentry Mode, който стана част от системата за безопасността на автомобила. При задействан Sentry Mode, ако сензорите на електромобила фиксират някакво движение наблизо, той веднага започва запис на случващото се наоколо от всичките си камери. Превозното средство започва да работи като усъвършенстван видеорегистратор, който се оказа много полезен – веднага се вижда кой е одраскал електромобила и кой го е ударил. Но колкото и полезен да е режимът Sentry Mode, той не дава възможност на притежателя на електромобила да наблюдава в реално време какво се случва в негово отсъствие.

Уеб порталът Electrek съобщи, че в софтуера на електромобилите на Tesla са намерени признаци за въвеждане на нова функция за отдалечен достъп до камерите на автомобила, която работи в режим на реално време. Възникнаха спорове дали по този начин ще може да се осъществява непрекъснат контрол на превозното средство. За излъчването на данните от всички камери на електромобила е необходима скорост на интернет от около 30 MB в минута или 4 Mb/s. Но този критерий без проблеми се покрива от смартфоните с 4G и 5G връзка.

Очакванията са Tesla да въведе новата функционалност още със следващото голямо обновяване на софтуера на електромобилите, които по този начин ще получат още едно преимущество пред конкурентите.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари