Приходите в Google Play растат 10 пъти по-бързо от тези в App Store

1
16

Към днешна дата App Store генерира повече приходи, отколкото Google Play. Въпреки това, за четвърто тримесечие на 2012 г. доходността на Google Play е нараснала с 200%, а на App Store – само с 20%. По данни на анализаторската компания App Annie, през отчетения период Apple Store е донесла на Apple с 350% повече пари, отколкото е спечелил Play за Google. Но ако се проследи динамиката на растежа, в началото на 2014 г. ситуацията може да се промени наобратно.

„Очевидно е, че Google Play работи, монетизацията на платформата расте. И този ръст е съвсем естествен … той е главозамайващ. Особено ясно се наблюдава това явление в Япония и Южна Корея“ – казва вицепрезидентът по маркетинг на App Annie Ollie Lo.

Според статистиката, Apple достига рекордно равнище през декември – от ноември до декември приходите в App Store са се увеличили с 33 процента. Но ако на годишна база месечният доход на App Store нараства плавно, то приходите в Google Play се увеличават рязко с почти 700% (януари-декември). Всъщност, тези данни са напълно разбираеми, като се има предвид и високият дял на операционна система Android на световния пазар за смартфони (70% през 2012 г).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари