Приходите на Google са по-лоши от очакваното

0
34

Информационният гигант Google докладва за 27% повишение на приходите си през последните три месеца на 2011 година, но това се оказа недостатъчно, за да задоволи предварителните очаквания на Уолстрийт. Нереализираните прогнози причиниха спад в акциите на Google с 10% и те се търгуваха на стойност около 575 щатски долара за една акция, предаде BBC.

За последното отчетно тримесечие на миналата година компанията има приходи, които възлизат на 10.6 милиарда долара. Нетната печалба е скочила с 6.4% и възлиза на 2.7 милиарда долара.

Google регистрира много силно тримесечие и завърши годината по чудесен начин. Изключително съм въодушевен от възхода на Android, Gmail и Google+, които вече се ползват от 90 милиона души в глобален план.”, е заявил Лари Пейдж – представител на висшето ръководство на Google.

В сравнение с последната четвъртина на 2010 година приходите на информационния гигант са пораснали с впечатляващите 25%. Сайтовете на Google са докарали 69% от общите приходи или 7.29 милиарда долара. Това е покачване с 29% спрямо 2010 година, когато постъпленията са били само 5.67 милиарда.

Приходите на Google, идващи извън Съединените щати възлизат на 5.6 милиарда долара и съставляват 53% от сбора на общите постъпления. През същия период на 2010 година те са били 52%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари