Приходите от онлайн реклама в САЩ са скочили с 22%

0
27

Приходите от интернет реклама в САЩ за миналата година са стигнали до 31.7 милиарда долара. Това означава, че те са нараснали с 22% спрямо предходната 2010 година. Постъпленията са рекордни и невиждани до момента, съобщи Mashable, цитирайки експертите на Interactive Advertising Bureau.

Онлайн рекламата е отбелязала най-значителен ръст в областта на мобилните устройства. Там приходите са се увеличили с цели 149% и са 1.6 милиарда долара. Въпреки това, делът на този сегмент остава малък в сравнение с останалите пазари в рамките на световната мрежа.

Интернет рекламата във видеоформат е генерирала 1.8 милиарда долара и е донесла с 29% повече приходи. Рекламата в търсачки е се е увеличила с 27%. Тя е докарала приходи от 11.7 милиарда долара и е абсолютен лидер сред останалите категории. Стандартната реклама в различни сайтове е на второ място по приходи с 11.1 милиарда долара. Тя се е увеличила с 15%.

Според специалистите от Interactive Advertising Bureau, мобилната реклама ще заема все по-важно място и ще продължи да увеличава дела си за сметка на останалите звена в дигиталните медии. Това се дължи на повишеното време, което потребителите прекарват в работа с мобилни устройства.

Най-много пари за онлайн реклама харчат търговците. Те плащат за 22% от рекламата в интернет. На второ място са телекомите с 12%. Туристическите агенции са на трета позиция с 8%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари