fbpx
10.2 C
София

Приходите от пазара на оперативна памет са се увеличили със 7% през 2021 г

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Анализатори от TrendForce изчисляват, че приходите от пазара на модули оперативна памет през 2021 г. са нараснали до 18,1 милиарда долара, което е със 7% повече от година по-рано. Според експертите, 90% от глобалните доставки на RAM модули през 2021 г. идват от пет производителя. 10 компании са отговорни за 97% от световните доставки на памет. В същото време почти 80% от доставките идват от Kingston. Годишните му приходи в този сегмент са се увеличили с 8%.

Приходите на тайванската компания Adata миналата година са нараснали с 18,5%. Въпреки това, той представлява само 3,2% от предлагането на модули памет на пазара. Американската компания Corsair беше на трето място по доставки през миналата година. Тъй като този производител е фокусиран основно върху игровия пазар, приходите му всъщност са намалели с 3,1%, поради дефицита на геймърски графични карти за компютри през втората половина на 2021 г.

Продуктите на SMART Module са търсени в сегмента на индустриалните компютри. Производителят е фокусиран предимно върху пазарите на Европа и САЩ. С премахването на ограниченията, свързани с пандемията, търсенето на неговите RAM модули нарасна значително, което позволи на SMART Module миналата година да увеличи приходите си с 14,6% и да се изкачи от шестия до четвъртия най-голям доставчик.

Търсенето на модули оперативна памет в Китай миналата година беше слабо поради пандемията. Ръстът на приходите на китайските производители се забави, но общата картина на лидерите остана непроменена. Например, POWEV остава петият най-голям доставчик на RAM модули. Търсенето на нови канали за доставка, както и пускането на DDR5 модули оперативна памет, му позволиха да увеличи приходите си с 8,9%.

Класиран като шестият най-голям доставчик на модули оперативна памет, приходите на Kimtigo са спаднали с 11,2% през 2021 г., което е резултат от ниското потребителско търсене. В Ramaxel нещата са още по-лоши. Поради ниското търсене миналата година приходите се сринаха с 32,7% в сравнение с 2020 г.

Team Group през 2021 г. спечели 3,4% по-малко от година по-рано. Основно поради разочароващото представяне на пазара на криптовалутите Chia, което допринесе за намаляване обема на доставките на производителя. През последните години обаче Team Group работи и в сегмента на индустриалните компютри, което се очаква да стабилизира приходите му.

Innodisk напредва в пазарния сегмент на AIoT. Приходите му през миналата година са се увеличили с 64,7%. Най-значителното увеличение сред останалите производители. Въпреки това обемът на доставките му позволи да заеме едва деветото място сред най-големите доставчици.

През последните години Apacer насочи интереса си към пазара на индустриалните изчислителни системи с висок марж за единица товар. Около 70% от приходите идват от този сегмент. Ръстът в търсенето позволи на производителя да увеличи приходите си с 36,2%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини