Пробването на новите функции на Google става много по-лесно

1
2039

Преди внедряването на нови функционални възможности в своите приложения и онлайн услуги Google обикновено дълго ги тества. Но по принцип има много желаещи, които също искат да пробват новите неща, като за начинаещите това е един сложен и неразбираем процес. Но за всеки, който иска да пробва новите възможности, съвсем скоро в Google Chrome ще се появи нова опция, която съществено опростява тестването на скритите възможности на браузъра.

Всички потребители на обикновения браузър Chrome могат да тестват новите функции чрез експерименталните настройки. Това става най-лесно, като в адресния ред се въведе chrome://flags и се активират необходимите флагове. Но далеч не всички могат да се ориентират в десетките и дори стотиците имена на флагове и не е ясно коя функция е въведена наскоро и коя е достъпна отдавна.

За решаването на този проблем Google анонсира функцията Chrome Labs, която може да бъде пробвана още сега от всички потребители, които са си инсталирали последната версия от Chrome Canary. Тази функция дава достъп само до най-новите експериментални настройки на браузъра. За нейното активиране е необходимо:

  • Инсталирането на най-новата версия от Chrome Canary ( Chrome 89.0.4353.0)
  • Преминаване към страницата chrome://flags
  • В полето на търсене да се въведе Chrome Labs и да се активира необходимия флаг

Необходимо е рестартиране на браузъра. Ако всичко е наред, в адресния ред се появява иконка на колба, при кликването върху която се получава бърз достъп до всички експериментални функции. Към днешен ден те са само две, но техният брой бързо ще нарасне

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари