Най-голямата корпорация в областта на хотелския бизнес Marriott International алармира за открит сериозен пробив към веригата хотели Starwood, собственост на Marriot. Макар и да не е завършила все още проверката за дублиращи се записи в базата за регистриране, компанията смята, че данните на близо 500 милиона гости на хотелите от веригата са били компрометирани.

Marriot споделят, че в началото на септември, те са научили посредством извършена вътрешна проверка за опит да се достигне базата с извършени резервации. Била е извикана външна компания за сигурност, която да проведе допълнително разследване, от което станало ясно, че неизвестна страна е получила достъп до мрежата на Starwood още през 2014 година. От изявлението на компанията става ясно, че клиенти на веригата, направили си резервации през септември тази година или по-рано, най-вероятно са пострадали от кражба на лична информация.

За 327 милиона души, посочва разследването, откраднатата информация включва комбинация от данни, като име, пощенски адрес, телефонен номер, номер на паспорта, информация за привилегированите гости от групата на Starwood Preferred Guest, дата на раждане, пол, дата на пристигане и напускане на хотела, както и предпочитан начин за комуникация. За някои от засегнатите страни тук се включва и номер на банкова карта и датата на изтичането ѝ, като номерата са били криптирани посредством Advanced Encryption Standard (AES-128). „Налични са два компонента за декриптиране на номерата на разплащателните карти, и на този етап, Marriot не изключва възможността те да са били откраднати също“, пишат от компанията. Останалите клиенти, които са засегнати от инцидента, не са засегнати до такава степен, както първата груша пострадали.

Marriot придобива Starwood Hotels & Resorts Worldwide преди две години, в сделка, която прави компанията най-голямата хотелска верига в света.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари