В края на миналата седмица ползващите Hosted Exchange услугите на Rackspace Technology започнаха да предават за проблеми. По-късно от компанията обявиха, че става дума за въпрос, свързан със сигурността, но трети ден подробности за това не се дават. Все пак те са започнали да възстановяват нормалното функциониране на системите си, макар и не със скоростта, която потребителите им биха желали, предава The Register. Засега се препоръчва осъществяване на пренасочване и използването на услугите на Microsoft 365.

„Ние възстановихме успешно имейл услугите за хиляди абонати на Microsoft 365 и продължаваме да осъществяваме напредък във възстановяването на пощенските услуги за всеки засегнат потребител. Към този момент, миграцията към Microsoft 365 е най-доброто решение за клиенти, които вече могат също да наложат временно пренасочване“, написаха тази нощ Rackspace в сайта си с обяснение за стъпките, които трябва да бъдат предприети, за да се осъществи този преход възможно най-гладко. Информация за природата на „инцидента“ отново не бива дадена, но според предположение на The Register, комбинацията от срив в подаваните услуги и значителното забавяне за справяне със ситуацията може да е причинено от рансъмуер. От подадените от Rackspace инструкции става ясно, че въпросната миграция вероятно ще отнеме от половин до един час, но запазването на данните може да се окаже проблем в някои случаи. Не се споменава и дума за рисковете от загуба на бизнес информация или възможното ѝ изтичане към неподходящи места.

Публикации в социалните мрежи посочват, че някои компании не успяват да възстановят всички входящи пощенски кутии след миграцията. Заедно с това, британската медия предава, че процесът по миграция явно въобще не е толкова бърз и лесен за много от пострадалите в инцидента. А тези от бизнесите, които се затрудняват в случая, открили, че и техническата помощ на Rackspace не откликва навреме на запитванията им.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари