Проведоха видеоразговор направо през браузърите Chrome и Firefox

0
47

Разработчици от екипите на интернет браузърите Firefox и Chrome проведоха видеоразговор помежду си, използвайки никакви програми, поддържащи такава комуникация, освен двата браузъра, съобщава The Next Web.

Провеждането на видеоразговора е част от изпитанията на новата технология WebRTC, която позволява всякакви комуникационни услуги да се предлагат направо през браузърите. За осъществяването на връзката не е нужен нито Skype, нито какъвто и да е плъгин или допълнителен софтуер.

Видеоразговорът вече е качен в YouTube. В него са се включили Тод Симсън от страната на Mozilla и Хю Финън от страна на екипа на Chrome. Освен двата екипа, в проекта WebRTC участва още компанията Opera Software, която разработва едноименния браузър. Осезаема е липсата на браузъра Internet Explorer на Microsoft, която е и собственик на Skype – приложението, което вероятно ще пострада най-много ако новата услуга влезе в употреба.

Днешните версии на Firefox и Chrome (съответно 18 и 24) не поддържат между – браузърна комуникация. Пълноценната поддръжка на WebRTC е реализирана в следващите версии Chrome 25 и Firefox Nightly.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари