fbpx
9.3 C
София

Проверете защитата на уеб сървъра си с теста на High-Tech Bridge

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


High-Tech Bridge, американска компания специализирала се в тестване на сигурността на интернет ресурси и продукти и етични хакерски практики, публикува страница, на която управляващите уеб сървъри могат да тестват SSL\TLS защитата на администрираните от тях ресурси. На въпросната страница могат да се открият четири различни теста:

– тест за съвместимост с изискванията на Националния институт на САЩ по стандартизация и технологии (NIST Guidelines);

съвместимост на ресурса с изискванията за сигурност на информацията по условията на индустриалния орган, грижещ се за разплащателните карти (PCI DSS Requirements);

– тест за наличие на последно откритите уязвимости и проблеми, свързани с SSL/TLS;

тест за наличието на съдържание от трети страни, което може да изложи на риск конфиденциалността на данните на потребителите на ресурса.

„Инструментът за тестване на SSL защитата на High-Tech Bridge е доказал ценността си при откриване на слабости и проблеми в интернет ресурсите в Мрежата за хиляди от сайтовете по целия свят. С развитието на услугата, ние днес го използваме, за да подсилим възможностите на OTA Online Trust Audit и IoT Trust Framework“, споделя Крейг Шпицел, президент на Online Trust Alliance.

Адекватното криптиране на информацията се превръща в жизнено важен фактор в живота ни. Много стандарти по сигурността и федерални закони изискват налагането на силно криптиране на данните, за да може компаниите да защитят информацията на своите потребители. Ето защо, ние от High-Tech Bridge решихме да стартираме безплатна услуга, за да може всеки да тества SSL защитата на сървъра по един прост, бърз и надежден начин“, споделя на свой ред изпълнителният директор на High-Tech Bridge Иля Колоченко.

Можете да откриете теста тук.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
supervas
supervas
6 години

Склонен съм да се доверя по-скоро на SSL Labs, а не на HT Bridge! До колкото разбирам, опасната функция, която е активна според HT Bridge, въобще не се поддържа от WEB сървъра!

Е и SSL Labs не са идеални! Трябва да направя още една две проверки, за по-сигурно!

supervas
supervas
6 години

При мен обаче има разлика в подробностите, не в крайната оценка. Крайната оценка е относителна, докато техническите показатели не са!

bure_s_barut
bure_s_barut
6 години

Аз и при двата съм с А+

supervas
supervas
6 години

Определено има нещо гнило в някой от двата сайта, понеже дават различни резултати. Поредното доказателство, когато се говори за сигурност, трябва много да се внимава на кой се доверяваш!

bure_s_barut
bure_s_barut
6 години

А какво му е на теста на SSLLabs?

Нови ревюта

Подобни новини