Прогнозират 20%-ов спад в търсенето на таблети

0
21

С напредването на първото тримесечие на 2013 година анализаторите започнаха да изготвят прогнозите си за пазара за таблети. Digitimes вещаят, че през първите три месеца на фискалната година ще има 21,8%-ов спад в търсенето на тези мобилни устройства. Спадът обаче е само спрямо предишното тримесечие, в което, нека не забравяме, имаше доста празници. Иначе, доставките на таблети ще са със 75,8% повече от тези през същия период миналата година.

Digitimes прогнозират, че доставките на таблети от линията iPad ще се увеличат с 5% и ще достигнат 22 милиона. Всъщност, единствено за таблетите на Apple не се очаква да пострадат от така наречената „сезонност на пазара“. Всички останали производители ще реализират общо 46,9% по-малко доставки до края на тримесечието, реализирайки едва 11,8 милиона.

Поради тази причина Apple ще продължат да държат лидерската си позиция на пазара, заключават от Digitimes. След американската компания, от дигиталното издание подреждат останалите производители на таблети по следния начин: Samsung Electronics, Google, Amazon, Barnes & Noble и Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари