Прогнозира се ръст на пазара на гласовите асистенти

0
40

Ovum прогнозира, че броят на различните устройства с гласови асистенти в следващите години ще нарасне най-малко два пъти. Става въпрос за такива системи, като Amazon Alexa, Apple Siri, Google Assistant, Microsoft Cortana, Samsung Bixby и др.

Тези цифрови асистенти значително улесняват получаването на една или друга информация, изпълнението на ежедневните задачи, за решаването на въпроси и т.н.
Смята се, че през 2016 г. в целия свят са използвани около 3,5 милиарда устройства с гласови асистенти. При това, основната маса от такива джаджи са именно смартфоните.

До 2021-ва година, общият брой на устройствата с цифрови асистенти ще достигне 7,5 млрд.

Пазарът ще се развива не само заради смартфоните и таблетите, но и благодарение на въвеждането на гласови помощници в домакинските устройства, а също така и в „умните“ автомобили с интернет-връзка.

Анализаторите смятат, че най-голямо разпространение ще получи асистента Google Assistant. По нататък в класацията за популярност ще се намират китайските гласови асистенти, Apple Siri и Samsung Bixby. Следващите позиции ще заемат асистентите Amazon Alexa и Microsoft Cortana.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари