fbpx
8.5 C
София

Програмата за иновации на Visa, развивана от Eleven, търси иновативни финтех стартъпи за втората си кохорта

Участващите компании могат да бъдат финансирани с инвестиция от 100 000 евро от Eleven

Най-четени

Програмата за иновации на Visa, развивана от фонда за рискови инвестиции Eleven, призовава всички финтех стартъпи от България и Централна и Източна Европа да кандидатстват, за да се присъединят към втората й кохорта през 2020 година. В допълнение към основния фокус – финтех и разплащания, в настоящото издание на инициативата се търсят решения в сферата на устойчивото развитие и социалното предприемачество. Програмата също така насърчава включването и достъпа на повече жени  до платформата, която създава партньорства и възможности за успех.

Без дялово участие, с фокус върху пилотни проекти

Програмата за иновации на Visa не обвързва компаниите с дялово участие или финансови разходи – тя ускорява процеса по разработване и валидиране на продуктовите им предложения, така че да достигнат по-бързо етапа на комерсиализация. Тя подкрепя развитието на стартъпите  чрез менторство от страна на опитни предприемачи и експерти в различни области, като прилага методологията на дизайн мисленето с основен фокус върху клиента. Предприемачите могат да ползват технологии и API на Visa чрез платформата Visa Developer Platform (VDP) и получават възможности за достъп до глобална мрежа от партньори и клиенти.

Основният курс на Програмата e тримесечен и включва  специално разработени за дадения стартъп активности в съответствие с неговите предизвикателства и стратегията му за растеж. Следват още три месеца подкрепа за валидиране на концепцията от екипа на Eleven и глобални експерти на Visa. Последният етап е свързан с директното навлизане на пазара, където стартъп компаниите се представят пред инвеститори и бизнес партньори на Visa, за да проучат възможност за пилотни проекти и търговски сделки.

„Общо над 2 милиона евро капитал беше привлечен от финтех компаниите, част от първата кохорта на Програмата за иновации на Visa. Това е още едно доказателство за техния потенциал за растеж и за това, че Програмата им помага в плановете им за глобална експанзия”’, каза Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures. “И тази година ще останем отворени за възможности за инвестиции, като отделяме средства в размер на 100 000 евро конвертируем заем за най-обещаващите финтех компании“, добави той.

 Предизвикателствата

Изданието на Програмата през 2020 г. се фокусира върху четири предизвикателства, насочени към проблеми от реалния живот за потребителите, малкия бизнес  и финансовите институции, а също така приветства всякакви други иновативни идеи в областта на:

  • изграждането на бъдещето на търговията;
  • ускоряването на банковата трансформация;
  • подобряването на клиентското преживяване;
  • стимулирането на устойчивото социално развитие.
Стартъпи, които се търсят

Профилът на стартъпите, които най-добре биха се вписали в програмата, включва компании със съществуващи продукти и услуги и потенциал за навлизане на глобалния пазар на разплащанията. От първостепенно значение е и предприемаческият стремеж на основателите да създават значими компании. Предишният опит да се ориентират в корпоративния свят, както и амбицията да управляват бъдещи пилотни проекти, насочени и към клиентите, и партньорите на Visa, също имат влияние при избора на компаниите-участници.

Водещ ангажимент на Visa е да предлага възможности на смелите предприемачи и да разширява сътрудничеството си с иновативни компании по целия свят  – помагаме им да напредват, да се развиват по-бързо и да продължават да предоставят стойност на обществото. Вярваме в силата на разнородните екипи и насърчаваме повече жени предприемачи да проучат как можем да развиваме иновации заедно”, каза Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.

От създаването си в България през 2018 г., Програмата за иновации на Visa се разширява също в Гърция и в Турция, като в момента обхваща региона на Югоизточна Европа. Тя предоставя стойност, обогатявайки модела на четиристранното сътрудничество между финтех компаниите, бизнеса, фондовете за рисков капитал и обществото.

Периодът за кандидатстване по Програмата е от 10 февруари до 15 март 2020 г. Ако проявявате интерес да кандидатствате или да научите повече за програмата и предизвикателствата, моля, посетете https://visa.11.me/.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини