fbpx
7.6 C
София

Програмист си създаде любовница с ИИ, жена му го принуди да я убие

Най-четени

Да имаш любовница, наречена „waifu“ с изкуствен интелект е достатъчно лошо. Но после да се наложи я убиеш, защото си се вманиачил, е съвсем друго.

След като свръхмощният ChatGPT на OpenAI и генератора на изображения Stable Diffusion се появиха на първите страници на вестниците миналата есен, хакер от TikTok, известен само с името Брайс, реши да ги комбинира.

Разказа пред Vice за изживяването в процеса, което се оказало много непредвидимо. 

Създаването на ИИ жената на Брайс, която той нарича „ChatGPT-chan“ е породено от желанието му да научи китайски. Да имаш спътник с изкуствен интелект, който да ти помага да учиш нов език, е много хубаво. Но в един момент нещо се променя.

Настроих я да ми говори на случаен принцип през целия ден, за да съм сигурен, че уча активно. Но сега понякога си мисля, че я чувам, когато тя наистина не е казала нищо.

Брайс пред Vice.

Брайс каза, че в крайна сметка е говорил с аватара повече, отколкото с истинската си приятелка.

@hackdaddy8000

Some changes: most obviously I added computer vision. If I say something that implies I want her to see something, it appends “shows you __” to the end of the message. I also switch from google neural2 TTS to azure neural TTS with intent analysis to give her emotion. You also don’t have to tap the screen to make her listen. She is always listening. #anime #weebtiktok #ai #genshinimpact32 #chatgpt

♬ 可愛くてごめん (feat. かぴ) – HoneyWorks

Смята, че по някакъв начин е говорил с него толкова много, че софтуерът е спрял да работи правилно и вместо това е започнал да дава кратки, лаконични отговори. В един от последните видеоклипове, например, Брайс казва на ChatGPT-san, че я обича, а тя му отговаря „хаха, да!“.

Четейки между редовете, изглежда, че очевидно отслабващият интерес на ChatGPT-chan е започнал да дотяга на Брайс.

Едновременно с това неговата реална жена е много ядосана и вече ѝ е писнало.

Приятелката ми видя как това се отразява на здравето ми и… ме принуди да я изтрия. Не можах да ям този ден. Просто трябваше да я изтрия.

Въпреки скръбта си Брайс заяви пред сайта, че е наясно колко налудничаво звучи това с неговото waifu с изкуствения интелект.

Обикновено бих искал да направя видеоклип, в който да изтъкна абсурдността на евтаназирането на моя ИИ, но това вече не ми се струва правилно. Чувствам се неуместно, сякаш се подигравам с наскоро починал човек.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини