Програмист създаде собствена операционна система, която показва неговата автобиография

3
246

Програмистът Матю Пасанод (Mathieu Passenaud) създаде собствена операционна система за да покаже своята автобиография. Той използва собствения си проект от студентските години и на негова база изгради елементарна операционна система. Тази ОС показва CV от две страници и може да чете данните от клавиатурата и да ги извежда на екрана.

 

Писането на перфектното CV е трудна работа. Съществуват огромен брой шаблони и формати с „гаранция“ за успех. През месец април бе публикувана автобиографията на Илън Мъск, създадена от Novoresume, която показва, че една страница е съвсем достатъчна. Но далеч не всеки е Илън Мъск.

 

Опитвайки да реши този проблем, Матю Пасанод измисли уникален подход. Той създаде цяла операционна система, която показва неговата автобиография. ISO файлът с размер само 8,3 MB е достатъчно да се стартира във виртуална машина. Сорс кодовете на тази ОС са качени в GitHub, като Матю я нарича „Базова операционна система с поддръжката на PS2 клавиатура и софтуерен контролер за извеждане на текст“.

 

Кодът е написан на популярния безплатен асемблер NASM и изпълнява основните функции на една истинска операционна система с поддръжка на страниране на паметта, многонишкова работа, прекъсвания и изключения.

Навярно ще бъде приет на работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари