Миналата година разпространението на програмния език Kotlin рязко се увеличи.

Освен включените великолепни функции, голямо влияние оказа изявлението на Google, че Kotlin е официално поддържан в Android Studio 3.0 и може да се използва за програмиране и развитие на ОС Android. В качеството си на програмен език с общо предназначение, Kotlin може да се използва и за разработването на различни приложения.

За да улесни разработчиците, създателят на Kotlin, компанията JetBrains обяви, че предлага новия програмен език като Snap пакет. По този начин Kotlin се инсталира само с един клик и бързо получава необходимите актуализации. И още, при използването на Snap пакетите, отпадат притесненията относно зависимостите в операционните системи от фамилията Linux. Вече не се налага да се мисли за допълнителното инсталиране, например на JDK.

Джейми Бенет от Canonical приветства тази стъпка. Той добави, че Kotlin вече е изключително популярен и осигурява невероятно мощна платформа за разработването на качествен софтуер.

Представянето на Kotlin като Snap пакет означава, че програмният език вече ще работи в много системи и дистрибуции, включително Arch Linux, openSUSE, Solus, Manjaro, Debian и Linux Mint.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
начкоpodbot Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
podbot
podbot

Не че , не е добре, но не знам кой ще се засили да пише на Котлин Камик и ще го спре инсталацията на jdk….
Факта, че си developer и операционната ти среда е Линукс, отхвърля възможността да не можеш да си подкараш и developer средата с 1 jdk

начко
начко

Редактирай мантрата, правиш реклама така.