25.1 C
София

Продават се старите „Mega-домейни“ на Ким Дотком

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Преди няколко години бе спряна онлайн-услугата Megaupload, а домейнът бе конфискуван. Така решиха американските власти, които и до днес се опитват да постигнат екстрадирането на Ким Дотком – създателят на Megaupload. Дотком е от Нова Зеландия, като и сега продължава да живее там. Сървърите на компанията бяха иззети, а работата на домейните Megaupload (около десет, заедно с дъщерните услуги) бе прекратена.

Преди около месец и половина се появи информация, че на тези домейни се въртят реклами на фалшиви антивирусни програми и най-различен malware-софтуер. Навярно американското министерство на правосъдието бе изгубило контрола върху тях.

Сега вече могат да бъдат закупени някои домейни, които преди това принадлежаха ма Дотком.

Домейнът Megabackup вече е продаден и предоставя услуги за резервно копиране на информация. Всичко е чисто, няма спамъри и вируси.

 

Продават се и домейните megacar.com, megagogo.com и megapix.com. megapix.com се продава при цена 35000 американски долара и може да бъде закупен от Sedo.

Torrentfreak съобщи, че работата на домейна megagogo.com е прекратена, понеже е изтекъл срока на регистрация и никой не се е сетил да заплати за нов период.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини