fbpx
3.7 C
София

Продадени са над 2 милиона таблета Samsung Galaxy Tab

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Сега, когато на февруарския конгрес MWC 2011 година е обещан анонс на таблета Samsung Galaxy Tab 2, компанията Samsung Electronics обобщи резултатите от редовните продажби на моделите от първо поколение.

Според новинарския портал Yonhap News, отнасящ се до южнокорейските компании по света, досега са продадени над 2 милиона таблета Samsung Galaxy Tab. Трябва да се отбележи, че са минали само три месеца след пускането му в продажба. Освен това, за постигането на 1 милион продадени бройки, на устройството са били необходими два месеца. Според други данни, обаче, производителят е продал над милион свои таблети за същото време. Ако си спомняте, първоначално се считаше, че Samsung Galaxy Tab няма да успее на пазара.

На този етап Samsung Galaxy Tab се продава в 94 страни по света и се предлага от повече от 200 мобилни оператори. От въпросните два милиона устройства, 500 000 са били продадени в Европа, 350 000 – в Северна Америка и 330 000 – в Азия.

Засега Galaxy Tab се очертава като основен конкурент на iPad, въпреки слабите си продажби. Въпреки това, устройството за момента е най-продаваният Android таблет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини