Канадската стартираща компания Electra Meccanica създаде миниатюрен градски автомобил с три колела, продажбите на който започват в края на тази година.

Серийното производство на малкия електрически автомобил бе отлагано на няколко пъти поради недостиг на финанси, но сега всичко е наред и ръководителят на компанията официално обяви, че продажбите ще започнат по предварително подготвения план. Това е електромобилът Solo, който в САЩ може да бъде закупен при цена $15 000.

Електрическият Solo е с максимална скорост до 130 километра в час, а пробегът с едно зареждане е 150 километра. Акумулаторните батерии на Solo се зареждат от обикновените домашни контакти за около 3 часа. Електромобилът е идеален за градски условия, не замърсява, има малки размери, много е маневрен и лек, и изключително икономичен. Има място само за водача, като дължината на автомобила е 3,04 метра, а ширината – едва 1,21 метра.

Solo е направен от композитни материали и тежи едва 600 килограма. Използва се електромотор с мощност 61 киловата, който ускорява автомобила от 0 до 100 километра в час само за 8 секунди.

Едва ли електрическият Solo е подходящ за пътешествия, но е много удобен за градски условия – икономичен, маневрен, малък и с нулева емисия на вредни вещества.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари