13.9 C
София

Продажбите на мобилна реклама в YouTube са се утроили

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Продажбите на реклама от мобилните приложения на YouTube за последните шест месеца са се утроили и са достигнали до $ 350 милиона, съобщи за Bloomberg вицепрезидентът по продажбите в YouTube Лукас Уотсън. От компанията твърдят, че една четвърт от аудиторията в YouTube посещава сайта от мобилните си устройства.

Уотсън съобщава, че обемът на мобилната реклама расте пропорционално на обема на мобилния трафик и аудиторията. Google рядко разкриват финансови данни, свързани с YouTube, но публикуваните цифри подсказват, че YouTube превъзхожда по трафик платените си конкуренти като Hulu.

Приложенията на YouTube за мобилните платформи iOS и Android традиционно показват на потребителите реклами преди началото на клипа. За това не проста задача е да се задържи вниманието на зрителя по време на рекламата. Въпреки това, приходите на портала от мобилна реклама показват, че от YouTube са се справили успешно с тази задача.

Анализаторите смятат, че търпимостта на потребителите към видео-рекламата през мобилните устройства е по-малка, отколкото при настолните компютри.

От компанията Emarketer смятат, че в САЩ към 2017 година, продажбите на мобилна видео-реклама ще достигне до 2,69 милиарда долара, което е почти десет пъти повече, отколкото през 2012 г. „Комерсиалната мобилна реклама навлиза в стадии на активен растеж. Това е голяма част от нашия бизнес“ – казва Уотсън.

Според Wedge Partners, към днешна дата, порталът YouTube генерира около 10% от общите приходи на компанията. Предвид факта, че през последното тримесечие, приходите на компанията са били $ 14 милиарда, то почти със сигурност може да се каже, че печалбите за едно тримесечие от реклама в YouTube възлиза на $ 1.1-1.4 млрд., от които 350 милиона принадлежат на мобилното показване на реклами.

Според изследователите от Nielsen Holdings, през март тази година около половината от 70-милионната аудитория на YouTube в САЩ са посетили ресурса от мобилните си устройства – това бележи ръст в броя на мобилните потребители с 42%, в сравнение със същия период година по-рано.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини