Изследванията, провеждани от International Data Corporation (IDC) показват, че европейският пазар на носима електроника се разраства бързо. През второто тримесечие на тази година доставките са се увеличили с 28,5% в сравнение със същия период на 2020 г., достигайки до 21,2 милиона бройки.

Това включва смарт-часовниците, фитнес-тракерите, напълно безжичните слушалки и различните видове умни очила. Отбелязва се, че в Западна Европа продажбите са се увеличили на годишна база с 24,6%. В Централна и Източна Европа ръстът е значително по-висок – приблизително с 40,6%.

Apple стана най-големият играч на европейския пазар през второто тримесечие с дял от 35,2%. С други думи, тази компания контролира над една трета от индустрията.

На второ място е Xiaomi с резултат от 14,6%, а Samsung затваря челната тройка с дял от 7,9%. В допълнение, първите пет са Huawei и JBL – съответно със 7,5% и 5,0%. Всички останали участници на пазара колективно контролират 29,8%.

Анализаторите на IDC прогнозират, че в периода 2020 до 2025 г. величината CAGR (средногодишен темп на растеж в процентно отношение) на европейския пазар на носими устройства ще бъде 13,2%. В резултат на това, приблизително 170,1 милиона носими джаджи ще бъдат продадени през 2025 г. срещу 91,4 милиона през изминалата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари