fbpx
28.8 C
София

Продажбите на умни дрехи могат да надхвърлят 10 млн. до 5 години

Най-четени

Иво Цеков
Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Изглежда неизбежно, че носимите технологии около нас, пълни с биометрични сензори, постепенно ще започнат да се прехвърлят от китките ни по разлини части на тялото, като най-вероятно е същите тези сензори да се появят в облеклото.

А една анализаторска компания прогнозира, че тази промяна може да настъпи още преди края на десетилетието.

Нов доклад на Tractica твърди, че към 2020 г. потребителите ще си купят над 10 милиона от т.нар. умни дрехи. И в момента облеклото с биосензори вече е достатъчно популярно, но засега то е ограничено най-вече до спортните стоки и дрехи. Ентусиастите използват различни тениски, шорти и чорапи, които предават биометрични данни за мускулното натоварване, сърдечния ритъм, дишането и друга информация, която не се улавя от умните часовници. В следващите няколко години умните дрехи обаче ще започнат да изглеждат все по-малко като спортно облекло и ще заприличат все повече на обикновени дрехи.

По данни на Tractica, през 2013 г. са били продадени само 140 000 умни облекла, като почти всички са били спортни. Тенденцията обаче очевидно е в обратната посока.

„Най-добрият носим компютър представлява умна дреха, която може да носите като обикновено облекло и чиито сензори следят и измерват специфични жизнени показатели“, пише в доклада на компанията.

„Носимата технология и сензорите трябва да бъдат безупречно интегрирани в ежедневния живот на потребителите“.

Tractica предвижда, че сегашните сензори скоро ще бъдат изместени от ново поколение джаджи, като ленти за глава, монитори за стойката, 3D тракери, монитори за бременност и др., които ще се окажат много по-полезни и ще допринесат за големия скок напред в продажбите на умни дрехи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини