Продажбите на PC са паднали за първи път от пет години насам

5
35

За първи път от пет години насам продажбите на персоналните компютри са със спад и то по време на празниците. Една от причините е, че Windows 8 не можа да грабне купувачите и много от тях решиха да си купят таблети или смартфони.

Общите продажби са около 90 милиона бройки за последната четвърт на 2012-а година. Това е спад от 6,4%, ако сравняваме с продажбите през 2011-а година. Прогнозата беше този спад да е около 4,4%.

HP все още заемат първото място по продажби в света. Агресивната реклама на Windows 8 помогна до някъде на компания, но предимно в Азия и Северна Америка.

Lenovo имат ръст от 8%. Компанията е успяла да продаде 14 милиона устройства.

При Dell нещата не изглеждат особено добре. Доставките по целия свят са спаднали с повече от 20% за последната година. Добрата новина е, че Dell имат ръст в други сектори.

Acer, както и някои други производители, остава силно зависима от потребителите, които се насочват към други устройства. В резултат спадът в продажбите на компанията е повече от 28%.

ASUS успяват да се задържат в топ 5 по отношение на пазарния дял. А за последната година отбелязват ръст от 5,6% в продажбите.

Ето и графика, която отразява пазарния дял на компаниите за последната година:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари