TrendForce публикува резултатите от глобалното си проучване на пазара на DRAM през миналата година. Съобщава се, че пандемията е оказала значително влияние върху индустрията.

Поради ограниченията, свързани с коронавируса, през 2020 г. търсенето на настолни и преносими компютри се е увеличило. Потребителите по целия свят се нуждаеха от допълнително оборудване, за организиране на дистанционната си работа и обучение. Например, продажбите на лаптопи са скочили с 26% на годишна база.

На този фон, продажбите на RAM модули в парично изражение са се увеличили с около 5%, достигайки $ 16.9 млрд. Най-големият доставчик на модули DRAM памет в края на миналата година е Kingston с дял от около 78.0% в парично изражение. Следва ADATA само с 3,2%, а китайската компания Ramaxel затваря тройката с 3,1%.

TrendForce изчислява, че първите пет играчи контролират приблизително 90% от световния пазар на DRAM модули. А десетте най-големи доставчици заедно държат 95% от индустрията.

Трябва също да се отбележи, че сред първите десет играчи най-значителен ръст на продажбите демонстрират ADATA и Kimtigo – съответно с плюс 47,5% и 49,9% на годишна база. Patriot Memory за първи път е в челната десетка, директно заемайки осмо място.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари