Продажбите на Surface не оправдават очакванията на Microsoft

1
30

Миналата седмица ръководителят на Microsoft, Стив Балмър, заяви, че продажбите на таблета Surface могат да се определят като „умерени“. След това той бързо се поправи и нарече „умерени“ запасите от устройствата в складовете. Но, очевидно, реализацията на таблетите действително не е това, което биха искали да видят Microsoft.

Изданието DigiTimes, позовавайки се на източници сред доставчиците на компоненти, съобщава, че продажбите на Surface RT достигат едва 60% от планирания от Microsoft обем. За ръста на този показател не би помогнал дори предстоящият предпразничен сезон.

Анализаторите смятат, че ниското търсене на Microsoft Surface RT (както и на ASUS Vivi Tab RT) се обяснява донякъде с не най-доброто съотношение между цена и производителност, както и с малкия набор от приложения – програми и игри за Windows RT могат да бъдат свалени само от онлайн каталога на Microsoft, приложенията за стандартния Windows не могат да се използват.

Припомняме, че продажбите на таблета Microsoft Surface RT започнаха на 26 октомври. Устройството е оборудвано с 10,6-инчов ClearType HD-дисплей с резолюция 1366 х 768 пиксела, четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3, 2 GB оперативна памет, две 720p-камери, модули Wi-Fi (802.11a/b/g/n), Bluetooth 4.0, вградени стерео говорители, микрофон и microSDHC четец на карти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари