Продължават протестите в Европа срещу споразумението ACTA

0
34

На различни места в Европа вече се проведоха множество протести срещу търговското споразумение ACTA, което е фокусирано върху борбата с фалшивите стоки, но ако бъде прието ще засегне из основи и свободата на словото в световната мрежа. През тази седмица се очакват над 100 нови протеста, които също ще бъдат проведени на Стария континент, информира BBC.

Една от петициите срещу Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) вече е подписана от близо два милиона души, като бройката на хората в нея постоянно се увеличава. Сред целите на търговското споразумение е желанието да се стандартизира защитата на авторските права в развитите в информационно отношение държави. Текстовете обаче предвиждат отнемане на голяма част от свободите на хората за постигането на тази цел и са подложени на жестоки критики.

На 11 февруари ще се проведат може би най-масовите протести срещу ACTA, които сме виждали до момента. В много от европейските столици се очаква да се съберат хиляди хора, които да напомнят на политиците, че са били избрани, за да се грижат за свободата, а не да я ограничават.

България не прави изключение. Тази събота у нас ще има протести в столицата, както и в други от големите градове. Подробности за часовете на провеждане и линкове към официалните страници на протестите можете да намерите тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари