Холдингът Alphabet обяви, че неговите проекти Loon и Wing, създадени в лабораторията X (преди Google X), стават самостоятелни компании в рамките на холдинга. Те се присъединяват към другите подобни X-проекти – Waymo, Chronicle и Verily.

Дейността на новосъздадените компании си остава същата. Loon продължава да произвежда атмосферни балони за раздаване на интернет трафик. Wing ще се занимава с разработката на системи за управление полета на дронове.  Компанията представи платформа за управление на трафика. Тя ще осигурява безопасността на полета на безпилотните дронове.

Alphabet не съобщи за някакви проблеми в развитието на тези два проекта. По всичко личи, че постигнатите резултати са добри. За изпълнителен директор на Loon бе назначен Алстър Уестгард (Alastair Westgarth), оглавил проекта миналата година. Ръководител на Wing остава досегашният ръководител на проекта Джеймс Райън Бърджес (James Ryan Burgess).

В блога на X започнаха да се появяват шеги. Специалистите се чудят за какво ще бъдат използвани освободилите се ресурси. Може би за роботи, за машинно обучение, космическа оптична връзка или за очилата Google Glass.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за