Проектът Open WebOS бе преименуван в LuneOS, а работата по него продължава

0
26

Отдавна няма публикувана информация за проекта Open WebOS, върху който работи група фенове и ентусиасти. Този проект е с открит сорс-код и е базиран на предишната операционна система на Hewlett-Packard. Преди няколко дни създателите на Open WebOS съобщиха, че сменят името на проекта и продължават работата по него с нови сили.

Сега проектът за развитие и компилиране на мобилната операционна система WebOS за различни мобилни устройства се нарича LuneOS. Заедно с новото име разработчиците представиха и нова мажорна версия на фърмуера с име Affogato. Новият фирмен софтуер вече поддържа следните мобилни устройства: стария HP TouchPad, Nexus 4, Galaxy Nexus и Nexus 7.

Разработчиците съобщиха, че интензивно работят върху подобряване на фърмуера LuneOS за TouchPad и Nexus 4. Програмистите допълниха, че възнамеряват да започнат ежемесечно обновяване на LuneOS, което не е зле за проект, създаден от фенове и ентусиасти.

Операционната система WebOS бе разработена от отдела на компанията HP, който работеше по комуникаторите Palm. Тези устройства не успяха да се наложат на пазара и HP прекрати разработката на операционната система, а сорс-кодовете подари на WebOS-обществото.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за