Производители разработват нов тип ултрабукове

3
39

За да се възползват от тъч функцията на Windows 8, производителите на ноутбукове плануват да създават ултрабукове с тъч-скрийн, но добавянето на такава функция ще увеличи дебелината на устройствата с 0.7-1.5см, също така и ще се увеличат разходите за производство им.

Според източници от снабдителната верига за ноутбукове, за да решат тези проблеми, производителите ще пускат модели с трансформиращ се дизайн, като първите такива устройства ще бъдат готови през юли-август 2012.

Производителите на панти за ноутбукове отбелязаха, че благодарение на съществуващият дизайн от тип “мида” на ултрабуковете, панелът лесно може да се мести, докато потребителите работят с тъч-скрийна, но ако разтегнат пантите твърде много, това лесно може да счупи долната част на ноутбука. За да избегнат това, производителите ще трябва да създадат трансформиращ се дизайн, за да позволят на тъч-скрийн функциите да работят.

Същите източници разкриха, че производители на ноутбукове, сред които и Lenovo, Asustek и Acer плануват да пуснат трансформиращи се ултрабукове. А първият трансформиращ се ултрабук на Lenovo е с наименование Yoga и ще бъде пуснат през втората половина на 2012. Те също отбелязаха, че голяма част то продуктите с трансформиращ се дизайн включват модели с въртящ се дисплей, като това и тъч-скрийна ще превърнат ултрабуковете в таблети.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари