Производители разработват нов тип ултрабукове

4
16

За да се възползват от тъч функцията на Windows 8, производителите на ноутбукове плануват да създават ултрабукове с тъч-скрийн, но добавянето на такава функция ще увеличи дебелината на устройствата с 0.7-1.5см, също така и ще се увеличат разходите за производство им.

Според източници от снабдителната верига за ноутбукове, за да решат тези проблеми, производителите ще пускат модели с трансформиращ се дизайн, като първите такива устройства ще бъдат готови през юли-август 2012.

Производителите на панти за ноутбукове отбелязаха, че благодарение на съществуващият дизайн от тип “мида” на ултрабуковете, панелът лесно може да се мести, докато потребителите работят с тъч-скрийна, но ако разтегнат пантите твърде много, това лесно може да счупи долната част на ноутбука. За да избегнат това, производителите ще трябва да създадат трансформиращ се дизайн, за да позволят на тъч-скрийн функциите да работят.

Същите източници разкриха, че производители на ноутбукове, сред които и Lenovo, Asustek и Acer плануват да пуснат трансформиращи се ултрабукове. А първият трансформиращ се ултрабук на Lenovo е с наименование Yoga и ще бъде пуснат през втората половина на 2012. Те също отбелязаха, че голяма част то продуктите с трансформиращ се дизайн включват модели с въртящ се дисплей, като това и тъч-скрийна ще превърнат ултрабуковете в таблети.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
rado1
rado1

Слагането на тъч-скрийн е толкова лесно и просто и силно се съмнявам дебелината да се увеличи с повече сантиметър
http://www.youtube.com/watch?v=N8-BbOWVgXg

Светльо
Светльо

Проблема не е тъчскрийна, а механизма, пантите и рамката, които да позволят завъртането на екрана да гледа нагоре при затворено положение.

rvp
rvp

Тъпо. Ако искам тач-скрийн, ще си купя таблет, който ще е пет пъти по-тънък и два пъти по-лек от лаптоп с обърнат екран.

Светльо
Светльо

Има и такива като мен, които не биха възразили против голям и мощен лаптоп, но и с тъчскрийн… но пък с тънка цена естествено :help: