Производителят на гривните PowerBalance фалира

1
43

Компанията, която произвежда гривните PowerBalance обяви банкрут. Причина за това са съдебните дела срещу нея, от които стана ясно, че въпросните гривни са просто безполезни играчки, предаде Gizmodo.

Първото дело срещу твърденията за гривните PowerBalance се проведе в Австралия и там компанията беше принудена да признае, че не разполага с доказателства, доказващи твърденията, с които се рекламира продуктът. Заявката за банкрут и защита от кредиторите е подадена в Съединените щати след завеждането на ново дело в Лос Анджелис.

Въпреки банкрута, създателите на гривните PowerBalance са обявили в микроблогинг платформата Twitter, че остават в бизнеса и няма да се откажат от продукта си. Според американските закони банкрутът не означава край на всичко и компанията има шанс да предприеме действия, които да я изправят на крака.

Говорител на производителя на холограмните гривни е съобщил, че се подготвя нов продукт, който ще излезе на пазара съвсем скоро.

В началото на тази година стана ясно, че самите създатели на PowerBalance са признали, че няма научни доказателства, които да доказват твърденията им и че са заблуждавали клиентите си. Австралийският съд ги задължи да разпространят тази информация в местните медии.

Гривните PowerBalance са атакувани яростно и от някои европейски организации за защита на потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари