Cybertruck на Tesla е може би най-противоречивото нещо в автомобилния сектор. Някои го обичат до полуда, други му се подиграват. И Мъск е изградил стратегията си за пикапа изцяло върху създаването на определен имидж за модела. Още от обявяването през 2019-та година. Факт е обаче и, че от тогава сме видели няколко забавяния на производството. И изглежда това няма да се промени.

Според Ройтерс, Tesla отново е отложила производството на Cybertruck и сега компанията има за цел да започне да произвежда пикапа в началото на 2023 г. Изданието посочва, че за забавянето са виновни нови промени в дизайна и добавянето на нови функции.

Забавяния и още забавяния

Първоначално Tesla планираше да започне производството на колата през по-късната част на 2021 г. От август 2021 г. обаче плановете бяха изместени напред за 2022 г.

Месец преди промяната в графика нещо привлече вниманието на ентусиастите и потребителите, които бяха заложили 100 долара за предварителна резервация на Cybertruck. Tesla беше посочила своя „напредък“ към производството. Но без да сподели подробности за действителния график. По време на разговора за приходите на Tesla за второто тримесечие на 2021 г. Ларс Морави, вицепрезидент на инженерния отдел на Tesla, поговори за това пред Electrek. Обясни, че Cybertruck трябва да премине в бета-фаза по-късно през 2021 г., но компанията е дала приоритет на производството на Model Y.

По-късно, през 2021 г., графикът за производство на Cybertruck отново бе поставен под въпрос

Тогава Tesla премахна всякакви препратки за очакваната наличност на пикапа от своя уебсайт. Премахването предполага по-нататъшно забавяне, което изглежда се потвърждава от последния доклад на Ройтерс.

Въпреки че Ройтерс изтъква само предложените промени в дизайна като причини за това забавяне, Елон Мъск признава, че 2021 г. е „кошмар за веригата за доставки“. Той написа това в Twitter преди няколко месеца, където потенциално намекна за продължаващия световен недостиг на полупроводници. Заводът на Tesla в Тексас, в който ще се произвежда Cybertruck, все още не е влязъл във фаза на строителство. Tова може да е друга причина за повтарящите се закъснения.

Мъск обяви, че ще сподели актуализиран график за производството на всички модели по време на следващия разговор за приходите на Tesla. Той е насрочен за 26 януари. Интересно е да се види, че въпреки тези закъснения, Tesla все още приема предварителни поръчки за киберколата. В същото време компанията спря поръчките за Model S и X извън Северна Америка, за да може да „ускори доставката на вече направените поръчки“, допълват от Electrek.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари