Промени в Dropbox улесняват споделянето и разглеждането на съдържание

0
27

По време на пресконференция в Сан Франциско Dropbox представиха новите промени в едноименната си услуга, чиято цел е да улеснят споделянето и разглеждането на съдържание. Сред новите функции в облачния софтуер се нареждат бързо разглеждане на PDF файлове и други документи и по-лесно споделяне в социалните мрежи като Facebook и Twitter както и през електронната поща.

Новите функции ще бъдат част само от настолното приложение Dropbox и ще достигнат потребителите през февруари.

На пръв поглед промените не са кой знае колко съществени. Те обаче са малка стъпка към по-голямата цел на Dropbox – да превърнат услугата си от сигурна система за съхранение на лични данни в инструмент, благодарение на който потребителите да могат да използват съдържанието си, когато и откъдето поискат. Ключовата дума тук е „съдържание“ и, действително, по време на пресконференцията продуктовият мениджър Крис Бекман потвърди, че компанията „се придвижва от фокус върху файловете към фокус върху съдържанието“.

Един пример за това е фактът, че преди Dropbox не групираше снимките ни в албуми. Сега обаче, когато съберем много снимки на едно място, системата ги възприема именно като албум. Затова не можем да разглеждаме изображенията по друг начин освен по хронологичен. Новата идея на компанията се отразява и върху документите, в които липсват инструменти за редактиране. Те се разглеждат именно като съдържание в завършен вид, готово да бъде споделено и използвано.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари