Протестиращите в Хонконг използват лазери, за да заслепяват системата за разпознаване на лицата

3
2229

Демонстрантите в Хонконг започнаха да използват джобни лазери срещу полицията, за да избегнат идентификацията на своите лица от полицейските камери. Информацията съобщи Александра Бодки в своя Twitter акаунт.

Тя публикува видео от епицентъра на събитията.

„Протестиращите в Хонконг преминаха на ново ниво. Те започнаха да използват лазери, за да попречат на камерите да разпознават човешките лица. Това е кибервойна срещу китайския изкуствен интелект“ – пише Бодки.

Предисторията

Протестите в Хонконг започнаха в средата на месец юни. Местните жители са против закона за екстрадирането на предполагаемите правонарушители в континентален Китай. Критиците на този законопроект предполагат, че предлаганият закон ще се използва, за да се предадат в ръцете на китайското правосъдие дисидентите и несправедливо преследваните хора, които не харесват политиката на Пекин. А това слага кръст на юридическата и съдебната независимост на Хонконг.

По време на една от протестните акции хората проникнаха в зданието на парламента на Хонконг и окачиха британския колониален флаг. След това властите отложиха законопроекта (но не го отмениха) и се извиниха пред протестиращите. Но едновременно с това няха задържани някои активисти.

На 27 юли протестите се възобновиха. Демонстрантите искат окончателно отказване от разглеждането на скандалния законопроект. Иска се и коренно преразглеждане на водената в момента прокитайска политика, както и провеждането на демократични реформи.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бах Мааму
Бах Мааму

Смятай щом на жълтурите дет сички са еднакви им разпознават лицата китайците с техните системи, в JewSA и Jewropa как на нас ни разпознават лицата….

нищо не каза :)
нищо не каза :)

Лицата на китайците се различават точно толкова едно от друго, колкото и на белите. Просто ние сме свикнали да разпознаваме бели лица и на нас дръпнатите ни изглеждат еднакви. За тях пък ние си приличаме 🙂

сянатист
сянатист

казал е нещо.
Човека се познава лично със Танос и леприконите, а те идват от звездите, което е почти като звездите да му го говорят 😉