fbpx
22.8 C
София

Проучване: Две трети от антиваксърската пропаганда в Интернет е създадена само от 12 души

Най-четени

Две трети от пропагандата срещу ваксинирането, публикувана в интернет, е създадена само от 12 т.нар. влиятелни личности, установи проучване, цитирано от Sky News.

За разлика от тези, които се описват като колебаещи се по отношение на ваксините, антиваксърите са склонни да използват агресивни методи, за да убедят другите да не си поставят ваксини.

Списъкът е изготвен от Центъра за противодействие на цифровата омраза (CCDH) и установява, че повечето от фигурите, които твърдят, че са политически или медицински лидери, се намират в Америка.

Въпросните 12 души са както следва:

 • Joseph Mercola (Джоузеф Меркола)
 • Robert F. Kennedy, Jr. (Робърд Ф. Кенеди, младши)
 • Ty and Charlene Bollinger (Тай и Шарлийн Болингър)
 • Sherri Tenpenny (Шери Тенпени)
 • Rizza Islam (Риза Ислам)
 • Rashid Buttar (Рашид Бутар)
 • Erin Elizabeth (Ерин Елизабет)
 • Sayer Ji (Сайер Джи)
 • Kelly Brogan (Кели Броган)
 • Christiane Northrup (Кристиане Нортръп)
 • Ben Tapper (Бен Тапър)
 • Kevin Jenkins (Кевин Дженкинс)

Някои от тях се възползват от пропуски в системите, като публикуват съдържание под друго име или се появят на страница, хоствана от друг потребител, за да не бъде премахнато тяхното антиваксърско съдържание.

Имран Ахмед, главен изпълнителен директор на CCDH, заяви пред Sky News, че социалните медии не поемат отговорност за съдържанието, което хостват.

Това включва опасни материали, които могат да насочат потребителите към външни платформи с въпросната опасна информация

Той призова компаниите да положат повече усилия за бързото премахване на такова съдържание. Това става на фона на опасенията, че тези, които са останали неваксинирани, са по-уязвими за заразяване с COVID-19 и хоспитализация.

Той казва, че най-ефективните антиваксъри са били „страхотни маркетолози“. Привличали хората чрез генериране на съдържание, широко свързано с общото здраве. След това постепенно са свързвали тези въпроси с ваксинацията.

Ахмед продължава с това, че алгоритмите, използвани от платформите за социални медии, след среща с такова съдържание, увеличават потока му към потребителите. Това води до нормализацията му в техните очи.

Единственото, от което платформите се интересуват, е съдържанието, заради което хората ще прекарват повече време, за да могат едновременно с това да получават реклами. Те не желаят да предприемат никакви надеждни действия.

Казва той разочаровано.

Ед Стъбс, учител, който е разработил пакет от уроци, предназначени за справяне с колебанията относно ваксините в училищата, алармира и за друг сериозен проблем.

Страхът от програмата за ваксинация срещу COVID-19 е довел до страхове от други ваксини, които се поставят на младите хора в училищата, и е довел до нарастващо общо колебание дали да се ваксинират за каквото и да било.

Ед Стъбс.

Според него, етикирането на хората, които се колебаят за ваксините, като антиваксъри, може да бъде опасно. Измества фокуса на дискусиите.

Министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта в Обединеното кралство Крис Филип, обяви, че се готвят мерки

Правителството ще приеме законодателство с включени глоби и други наказания, за да принуди социалните медии да премахват съдържание, което се счита за вредно. Интернет е голямо пространство и определено има още какво да се направи и ние сме решени да гарантираме, че с фирмите за социални медии ще предприемем необходимите действия.

Уточни той.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
31 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини