Проучване за цените на Интернет в 211 страни сложи България на доста добра позиция

6
1139

Последното проучване на Cable.co.uk разглежда офертите за Интернет в 211 страни, за да направи глобална класация спрямо техните цени. Разглежда се както средната цена на плановете, така и средната цена за 1 мегабит.

Според проучването, България се намира на 17-то място по средна цена на пакет, със средна цена от $12.69 (23-то място през 2019 година). Що се отнася до средната цена за 1 мегабит, там се намираме на 23-то място с цена от $0.19.

В изследването е използвана информация от 3288 договора за Интернет. Тя е събрана между 29 октомври 2020 година и 9 декември 2020 година.

Най-скъпият Интернет се оказва в Еритрея, където средната цена е $2666. Най-евтиният Интернет е в Украйна – $6.41. Средната цена за всички страни като цяло е $78.14, което значи, че ние сме много, много под нея. Със сигурност е добра новина.

Важно е да се отбележи, че изследването на разглежда доста от различията между плановете. Става въпрос за неща като статичен IP адрес, включен в пакета рутер, неговото качество, наличие на безплатен антивирусен софтуер, неограничен или ограничен трафик и така нататък.

Другото нещо, което не е взето предвид е преобразуването на цената спрямо покупателната способност на живущите в дадената страна. Да, в някоя държава Интернетът може да е доста скъп, но ако заплатата е доста висока, то той може да бъде по-евтин като съотношение в сравнение със страна с по-ниски цени на Интернета, но и много ниски заплати.

Може да изтеглите таблицата с данните като натиснете тук.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари