Съединените щати може и да е страна на иновациите, но изглежда все още и там остава доза старомодност. Според проучване на Brooking Institution 61% от американците всъщност не искат роботи в ежедневието си.

Всичко това идва във времена, в които роботизираните домакински уреди стават все по-разпространени. Въпреки това, само 20% от интервюираните заявяват, че всъщност предпочитат робот да им помага в домакинската работа. 68% са на обратното мнение, докато една част остават със смесени чувства.

Едва 9% се обединяват около мнението, че биха поверили детето си на робот. В това отношение противниците на идеята са цели 84%.

И ако мислите, че по отношение поне на сигурността, статистиката ще е друга, то ще сбъркате. Всъщност само 17% от американците от проучването биха поверили домашната си сигурност на робот.

 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

То това на снимката, ако е робот…Ама нейсе, пак би бил по-умната част от всички американци, в домакинството в което би могъл да попадне. Те затова не щат, щот са по-тъпи и функционално неграмотни от оназ консерва на колела.

дрон
дрон

60 годишните мексиканки вършат 100 пъти по добре тая работа а и по евтино..