Проучване представя предпочитанията на потребителите спрямо защитата на тяхната криптовалута

1
280

Виртуалната валута разтърси света последните пет години. Моментът, в който хората масово копаеха биткойни, вече отмина, но все още стои въпросът със съхранението и защитата от недоброжелатели. Един докторант публикува статистическо проучване за докторантурата си в Reddit и е достигнал до някои интересни заключения.

Потребителят gunnaj се е допитал до ограничен брой държатели на Bitcoin (339) с пет въпроса относно защитата на тяхната собственост. Участниците са били питани как съхраняват основния си дял от BTC. Приблизително половината (159 души) са отговорили, че използват хардуерен Bitcoin портфейл, като например решенията на Ledger, TREZOR или Bitlox. Те могат едновременно да пазят криптовалутата на потребителя и ключовете му за защита.

299 човека (около 88%) признаха, че пазят допълнително копие на своите ключове за защита. Съвсем очаквано, потребителите все още залагат на традиционните методи на съхранение. 238 човека заявиха, че са записали ключовете си на хартиен носител. На второ място са предпочитани външни твърди дискове и на трето място, с коренна разлика от хартиения носител, хората твърдят, че ги помнят.

Напоследък много компании предлагат услугите си да съхраняват ключовете на потребителите си. Изглежда обаче съмнението, че техните сървъри могат да бъдат хакнати, кара хората да се държат криптовалутата си в своите собствени компютри. От друга страна Биткойн със стойността на хиляди долари изцяло да бъде изгубен поради повреда и разрушаване на използваното оборудване понякога дори от страна на самите потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари